Το Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο «Δημόκριτος» στην Ορεστιάδα συμμετέχει στο πρόγραμμα πρόληψης και ευαισθητοποίησης «Φώφη Γεννηματά» το οποίο προσφέρει δωρεάν προληπτικούς ελέγχους μαστού.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά όλες τις γυναίκες ηλικίας 50-69 ετών, οι οποίες διαμένουν στην Ελλάδα και διαθέτουν ΑΜΚΑ. Εξαιρούνται μόνο όσες έχουν ήδη κάνει ψηφιακή μαστογραφία κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους είτε εκείνες που έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού κατά την τελευταία πενταετία.

Η διαδικασία για συμμετοχή στο πρόγραμμα που ακολουθείται είναι η εξής:

  • Γυναίκες οι οποίες έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν το άυλο παραπεμπτικό για την εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας με μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο ή μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Με το άυλο παραπεμπτικό μπορούν να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε συνεργαζόμενο κέντρο της περιοχής τους (δημόσιο ή ιδιωτικό) και να κλείσουν το ραντεβού τους για την εξέταση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
  • Γυναίκες οι οποίες δεν έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, μπορούν να ζητήσουν κατά την επίσκεψη τους σε οποιονδήποτε ιατρό ή μονάδα υγείας την οποία θα επισκεφθούν να τους εκδώσει χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση το σχετικό παραπεμπτικό και στη συνέχεια, να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε συνεργαζόμενο κέντρο της περιοχής τους (δημόσιο ή ιδιωτικό) και να κλείσουν το ραντεβού τους για την εξέταση.

Το Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» περιλαμβάνει τις εξής εξετάσεις:

  1. Εξέταση Ψηφιακής Μαστογραφίας για όλες τις γυναίκες-δικαιούχους
  2. Κλινική εξέταση (σε περίπτωση ευρήματος)
  3. Υπερηχογράφημα (σε περίπτωση ευρήματος)

Είναι ενδεικτικό ότι στην Ελλάδα μόνο το 11% των διαγνώσεων καρκίνου έγιναν κατά τη διαδικασία προληπτικού ελέγχου (check up), σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, ποσοστό ιδιαίτερα χαμηλό που πρέπει στα επόμενα χρόνια να αυξηθεί.

Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 1,3 εκατομμύρια γυναίκες στη χώρα μας θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν σε ψηφιακή μαστογραφία το αμέσως επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος για πρόληψη του καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά».

Στο πρότυπο ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο «Δημόκριτος» στην Ορεστιάδα η ψηφιακή μαστογραφία παρέχει:

  • Εξατομικευμένη φροντίδα για την πρόληψη των παθήσεων του μαστού
  • Ψηφιακό μαστογράφο βασισμένο σε τεχνολογία αιχμής με την ελάχιστη δόση ακτινοβολίας
  • Ιατρούς και τεχνολόγους εξειδικευμένους στην απεικόνιση του μαστού
  • Άμεση διάγνωση και ενημέρωση
  • Εγγύηση υψηλής ποιότητας παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας

Ας μην ξεχνάμε ότι η πρόληψη σώζει ζωές!

Κλείστε τώρα το ραντεβού σας στην Ορεστιάδα στο τηλέφωνο: 25520 – 23300 ή επισκεφθείτε μας στην διεύθυνση Ορέστου 78

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή: 07:30 – 15:30 και 18:00 – 21:00 & Σάββατο: 09:00 – 13:00